ændring af samværsordning

  • Facebook Social Icon

31. august 2018

Børns Vilkår har lavet en undersøgelse blandt 460 børn, der har ringet ind til Børnetelefonen.dk. Undersøgelsen er ikke repræsentativ for børn med skilte forældre generelt, men siger dog noget om de tanker, børnene har om deres situation.

Undersøgelsen konkluderer, at hver fjerde barn, hvis det var muligt, vil ændre på sin samværsordning. Dette omfatter både børn, der vil bo mere hos deres mor (13 %) eller deres far (13 %). Hertil kommer 48 %, der svarer "Ved ikke".

Undersøgelsen konkluderer også, at hvert fjerde barn ikke føler, at forældrene er gode til at høre ham / hende om beslutninger i hverdagen. 56 % oplever, at forældrene hører dem om beslutninger i forhold til eksempelvis hvor meget de bor hos den enkelte forælder, hvornår de skal skifte fra den ene til den anden og hvem de skal på ferie med. Især de ældre svarer, at forældrene hører dem om deres mening alt for lidt, eller at de slet ikke hører på, hvad de synes.

Desuden konkluderer undersøgelsen, at næsten halvdelen af børnene (45 %) holder svære ting for sig selv. Pigerne (47 %) holder oftere de svære ting for sig selv i forhold til drengene (29 %).

Endelig konkluderer undersøgelsen, at fire ud af ti børn oplever, at deres forældre ikke taler sammen eller kun taler om praktiske ting. Kun omkring hver tredje svarer, at forældrene er gode til at snakke sammen.

Tryk her for flere aktuelle nyheder.

I undersøgelsen fremgår det også, hvad børnene konkret har udtalt i de forskellige sammenhæng. Du kan herunder se et udpluk af disse udsagn:

"Jeg vil bo lige lang tid hos dem".

"Fordi jeg savner min far mere når jeg er hos min mor end jeg savner min mor når jeg er hos min far".

"Jeg vil ikke være hos min far, men det er jeg tvunget til”.

"Fordi jeg nærmest ikke ser min far. Han bor 2,5 time væk i bil, og jeg er kun ved ham hveranden weekend. Jeg ville ønske, han var tættere på mig og mit liv".

”De har det fint nok med at tale med hinanden, men det er ikke sån’ at de har mega lange samtaler med hinanden".

"Mine forældre er dårlige til at snakke. De siger dårlige ting om hinanden, og er i bilen når vi skal bytte (altså nogle gange gider de sker ikke sige hej når de henter/aflevere mig og min søster)".

Læs mere fra undersøgelsen ved at trykke her.

©2020 VISKALSKILLES.dk.