Har du brug for hjælp til julen?

12. oktober 2019

  • Facebook Social Icon

Mange familier kan have svært ved at få økonomien til at række. Det gælder eksempelvis de mange skilsmisse-familier, hvor man som enlig forsørger har svært ved at betale regningerne. Og nu står julen så småt for døren, som for mange er en tid med spekulationer og ærgrelser.

Heldigvis er der flere organisationer, der tilbyder hjælp på forskellig vis, så man får bedre muligheder for at sikre julen.

Dem ser vi nærmere på her. Bemærk, at tilbuddene om julehjælp er opstillet alfabetisk - og at perioden, der kan ansøges, er fremhævet. Og kender du til hjælp, der ikke er på listen herunder, må du meget gerne skrive til os.

Blå Kors.

Blå Kors giver julehjælp til familier på overførselsindkomst, som mangler penge til gaver og mad. Familier og personer, som i forvejen har tilknytning til Blå Kors` arbejde i form af f.eks. væresteder, bo- og behandlingstilbud, TUBA, Barnets Blå Hus og Blå Kors' lejre, vil blive prioriteret først. Julehjælpen gives kun til familier med hjemmeboende børn under 18 år.

Herudover tilbyder Blå Kors også julelejre.

Der kan søges fra fredag den 1. november 2019.

Du kan læse mere om Blå Kors´ julehjælp ved at trykke her.

Børnesagen.

For at komme i betragtning til et julestipendie skal du være eneforsørger til ét eller flere børn under 18 år og have brug for økonomisk hjælp. Vi støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en anden lav ydelse.

Julehjælpen angives at være "et mindre beløb".

Der kan ansøges fra nu og indtil 15. november 2019. Ansøgere vil få svar senest 6. december 2019.

Du kan læse mere om Børnesagens julehjælp ved at trykke her.

Dansk Folkehjælp.

"Tusindvis af børn i Danmark glæder sig ikke til juleaften, fordi de ikke ved, om der er julegaver under træet til dem. Lad os være sammen om at alle får en god jul, fordi alle børn fortjener at opleve den dejlige julestemning med juletræ, julegaver og dejlig julemad".

Sådan beskriver Dansk Folkehjælp "missionen" på deres hjemmeside. Julehjælpen består af en kolonialvarekurv eller gavekort til REMA 1000 (værdi kr. 500) samt 2 x gavekort (værdi kr. 500 pr. stk.) til køb af julegaver til børnene.

Der kan søges i perioden 1. til 30. november 2019.

Du kan læse mere om Folkehjælp´s julehjælp ved at trykke her.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn.

Hos "Foreningen til Støtte for Mødre og Børn" beskrives julehjælpen således: "Nu kan du søge om at modtage julehjælp fra Foreningen til Støtte for Mødre og Børn. Hjælpen kan søges helt frem til d. 1. december, men det er en god idé, at søge så tidligt
som muligt, da vi modtager mange ansøgninger".

Du kommer til "Foreningen til Støtte for Mødre og Børn" ved at trykke her.

Og du kommer direkte til ansøgnings-skemaet ved at trykke her.

Frelsens Hær.

"Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul. Men et stigende antal udsatte har ikke råd. Derfor har Frelsens Hær uddelt julehjælp i over 100 år".

Det eneste kriterium for at kunne modtage julehjælp, er familiens finansielle situation. Det fremgår endnu ikke, hvad julehjælpen omfatter - men Frelsens Hær skriver dog, at "Børn fra udsatte familier får, igennem julehjælpen, mulighed for at opleve en jul som deres kammerater, så de kan dele oplevelserne om julemad og gaver, i skolen eller institutionen, når juleferien er slut".

Der kan søges i perioden 1. til 30. november 2019.

Du kan læse mere om Frelsens Hær´s julehjælp ved at trykke her.

Julehjælpen.

"På Julehjælpen formidler vi med stor glæde kontakt mellem donorer og værdigt trængende familier i hele Danmark. Du kan via Julehjælpen enten donere eller ansøge om hjælp i form af legetøj, tøj, gavekort og alle de mange andre genstande, der bliver doneret af private samt virksomheder. De frivillige bag Julehjælpen kommer ikke i direkte kontakt med donationerne, men formidler blot kontakten mellem donor og ansøger".

Der kan ansøges nu.

Læs mere om Julehjælpen ved at trykke her.

Juleuddelingen af 1867.

"Selve gaveportionen har - i takt med den almindelige samfundsudvikling - skiftet karakter, mens man før holdt sig til egentlige fødevarer som mel, sukker, gryn, brød, flæsk, osv., har Juleuddelingens gaveportion nu fået en mere julepræget karakter. Børnene bliver heller ikke glemt - der er også legetøj".

Ansøgere skal møde op på "Skemastuen" i perioden 14. oktober til 1. november 2019, mandag til torsdag kl. 10-14.

Man skal medbringe sit sundhedskort, dokumentation for sine indtægtsforhold samt specifikation af sidste udbetaling.  Ansøges der om legetøj, skal børnenes sundhedskort medbringes.

Læs mere om Juleuddelingen af 1867´s julehjælp ved at trykke her.

Logen Concentus.

"Logen Concentus under Serapions Ordenen uddeler hvert år julehjælp til nogle af de hårdest trængte familier, så de også får mulighed for at fejre jul. Vi hjælper ved at uddele en julepakke, der indeholder fødevarer og lækkerier til juleaften og til juledagene.

Ansøgerne skal have hjemmeboende børn på 15 år og derunder. Derudover skal de have et så lavt rådighedsbeløb at hverdagen og økonomien er svær at overskue. Julepakken skal afhentes personligt på Frederiksberg i København".

Der kan ansøges i perioden 1. til 30. november 2019.

Du kan læse mere om Logen Concentus´ julehjælp ved at trykke her.

Mødrehjælpen.

Målgruppen er familier, der slås med sociale og sundhedsmæssige udfordringer, og som samtidig har en meget stram økonomi. Sidste år søgte over 8.000 familier om julehjælp hos Mødrehjælpen.

Julehjælpen består af et kontant beløb, et tilbud om rådgivning fra Mødrehjælpens socialrådgivere og en invitation til fællesskab og juleaktiviteter i Mødrehjælpens 39 lokalforeninger rundt om i landet.

Der kan søges fra nu og frem til den 12. december 2019.

Du kan læse mere om Mødrehjælpens julehjælp ved at trykke her.

Røde Kors.

"Julen er hjerternes fest. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, så er højtiden for mange børnefamilier i Danmark forbundet med store bekymringer og afsavn. De har ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver. Ikke mindst for børnene er julen forbundet med følelsen af at stå udenfor. Derfor vil vi i år hjælpe 12.000 familier til at få en god jul med julehjælp. Intet barn skal føle sig udenfor. Slet ikke i julen".

Julehjælpen består typisk af et gavekort på kr. 800 til Coop eller en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene.

For at ansøge om julehjælpen, skal man kontakte sin lokale Røde Kors afdeling. Dette kan gøre allerede nu.

Du kan læse mere om Røde Kors´ julehjælp ved at trykke her.

©2020 VISKALSKILLES.dk.