"Hjælp, min eks har taget barnet"

  • Facebook Social Icon

19. december 2018

Indimellem dukker denne type sag op, der efterlader forælderen frustreret, ked af det det  og bange for fremtiden: at personens eks pludselig vil skilles og har taget barnet med sig - og nægter at kommunikere, samarbejde og lade den anden forælder være sammen med barnet.

Hvad skal forælderen gøre i denne situation? Ofte tales der om "bortførsel", og at forælderen skal kontakte politiet - men faktisk er dét sjældent den rigtige vej at gå, for ofte er der ikke tale om en bortførsel, og ofte har politiet ingen beføjelser i denne type sag.

I denne tekst tager vi sagen op under forskellige forudsætninger og slutter af med at give mulige forklaringer på, at denne type sag opstår og foregår på denne måde.

"Almindeligt gift".

Vi starter med sagen, som den ofte beskrives: parret er almindeligt gift med små eller mindre børn, og det kommer bag på faderen, da moderen pludselig sender en sms om, at hun vil skilles. Hun har taget børnene med sig og opholder sig nu hos noget familie eller på krisecenter; i sidstnævnte tilfælde med en politianmeldelse undervejs.

©2020 VISKALSKILLES.dk.