julekalender med "viskalskilles.dk"

  • Facebook Social Icon

1. november 2019

I dag er der en måned til, at vi bevæger os ind i julemåneden og starter på julens mange traditioner. Én af dem er forskellige former for julekalendere, og sådan én har vi selvfølgelig også hos VISKALSKILLES.dk.

Denne udgave tager afsæt i skilsmisse-tanken og handler om bands, som på et tidspunkt brød op, og hvor mindst én af de tidligere band-medlemmer gik solo med stor succes.

Der vil være både danske og internationale bands og solister, og der vil værerepræsentanter inden for så forskellige stilarter som pop, rock, funk, acapella, grunge og heavy metal - og naturligvis indimellem med nogle af de julesange, som bandsene og solisterne har skrevet undervejs.

Dét får du med julekalenderen.

Hver dag fra 1. til 24. december får du en daglig "låge", hvor der sættes fokus på et band og dét band-medlem, som brød op og kastede sig ud i en solo-karriere som solist. Der vil være et link til en video med solisten, der spiller ét af sine hits. Derudover vil der være 3 links til videoer med andre hits med solisten samt 3 links til videoer med det oprindelige band.

Dagens låge vil være tilgængelig om morgenen / formiddagen. Den findes i menuen under "Jul", hvor du allerede nu kan læse om julekalenderen.

Julekalenderens relation til samlivsbrud.

Undervejs kan man måske tænke tanken, om opbruddet af det pågældende band faktisk gav solisten dén karriere, som vedkommende så havde håbet på. For nogle solister viste det sig bestemt at gavne vedkommendes karriere, men måske ikke dem alle.

Men det er i denne sammenhæng, man måske kan relatere bandets opbrud til opbruddet af sit eget parforhold. En skilsmisse markerer enden på et måske længerevarende forhold, og man giver slip på en stribe minder og drømme om dét, der skulle have været, og står tilbage med tvivl på fremtiden. Det vil være naturligt, hvis man har det sådan. Men har man selv truffet beslutningen, må der være noget i én, der har gjort det nødvendigt - og det kan hjælpe én gennem den værste tid og være udgangspunktet for at etablere sig på ny. Han man ikke selv truffet beslutningen om samlivsbruddet, er det en lidt anden proces.

Det kan bestemt være hårdt og udfordrende at starte på ny. Det gjaldt også for mange af solisterne i årets julekalender. Måske er de store stjerner i dag, men det har givetvis været et sats at sige farvel til bandet og starte forfra som solist. Det lykkedes måske for solisterne i vores julekalender, men andre fik ikke dén musikalske og kommercielle succes, de havde håbet på.

Et skridt ind i fremtiden.

Men solisterne fra vores julekalender vil i dag kunne kigge tilbage på deres individuelle karriere og glæde sig over, at de tog springet i sin tid. Og sådan er det også tanken med et samlivsbrud: hvis det var nødvendigt at stoppe forholdet / ægteskabet, må man se det som et skridt ind i fremtiden - for selv om det kan være udfordrende på så mange måder at bryde et parforhold eller en familie op, så må man træffe valget, hvis alle muligheder er udtømte.

Vores julekalender er selvfølgelig ment som underholdning. Men den er også tiltænkt en tanke om, hvorvidt man selv kan eller bør bryde op. Det må ikke være en uovervejet eller tilfældig beslutning - især hvis der er børn involveret. Men er det vitterlig en nødvendighed, kan bruddet måske og forhåbentlig føre til nye kapitler i livet.

©2020 VISKALSKILLES.dk.