Ny bog om psykisk vold

25. oktober 2019

Den 1. april i år blev det forbudt at udøve psykisk vold. Det skete med den nye § 243 i Straffeloven: "Den, som tilhører eller er nært knyttet til en andens husstand eller tidligere har haft en sådan tilknytning til husstanden, og som gentagne gange over en periode udsætter den anden for groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd, der er egnet til utilbørligt at styre den anden, straffes for psykisk vold med bøde eller fængsel indtil 3 år".

Og nu er der kommet en ny bog om psykisk vold. Den hedder "Psykisk vold - sådan kommer du videre" og er skrevet af psykolog Signe M. Hegestand.

  • Facebook Social Icon

Modelfoto

Fra drøm til mareridt.

På Signe M. Hegestands hjemmeside præsenteres bogen blandt andet således:

"Et psykisk voldeligt forhold starter ofte som en drøm, hvor du kan blive bombarderet med kærlighed, fremtidsplaner og håb. Måske har din partner fået dig til at føle dig hel. Denne følelse har du savnet dybt, og derfor udvikler du en psykisk afhængighed af ham og en frygt for at miste ham. Denne bog er til dig, der har været - eller fortsat er - udsat for psykisk vold. Bogen sætter fokus på dig og den dysfunktionelle dans, du ubevidst er kommet til at deltage i".

Det fremgår også, at Signe M. Hegestand selv har erfaringer med psykisk vold, og at bogen giver "indblik i, hvorfor netop du er endt i det kviksand, som et psykisk parforhold er". Desuden får læseren "inspiration og viden, så du kan ranke ryggen, og finde ud af, hvad der er op og ned, tilgive dig selv og din partner – samt skabe en sund, lys og gladere fremtid med større kærlighed til dig selv".

Om forfatteren.

Signe M. Hegestand er født i 1974 og uddannet Cand. Psych. fra Aarhus universitet, autoriseret af Dansk Psykolog Nævn, uddannet psykoterapeut og Mindfulness Instruktør - samt har specialiseret sig i at arbejde med psykisk vold og andre dysfunktionelle relationer. Hun er fordragsholder og TEDxspeaker2019.

Bogen "Psykisk vold - sådan kommer du videre" udkom i begyndelsen af oktober 2019 på Powerpress.

©2020 VISKALSKILLES.dk.